Instagram

Woonkeuken Wassenaar

4
7
8
6
2
9
5
7b
3
1

Aan de achterzijde van het huis werd een grote uitbouw gerealiseerd, met veel licht door de hoge ramen en openslaande deuren naar de tuin. De bewoners wilden een royale keuken met veel bergruimte en een ruime zithoek voor het hele gezin, liefst met tv. Hiervoor werd aan de raamzijde van de uitbouw een lange bank gemaakt met lades in het onderstel.

Tegen de voormalige buitenmuur werd aan weerszijden van de nieuwe schuifdeuren voorzetwanden geplaatst, met een nis voor de tv en een sfeervolle gashaard aan de andere kant. Door de keuken- en kelderdeur te verplaatsen ontstond ruimte voor een lange plafondhoge kastenwand, doorlopend in het keukenblok. De greeploze fronten en het blad van het eiland zijn van Density bamboe, een zeer sterk en duurzaam product.

De stalen keukendeur en schuifdeuren zijn op maat gemaakt van slanke stalen profielen, afgewerkt in een industriële retrostijl. Bureau voor Binnen maakte het plan voor de uitbouw, het gehele licht- en interieurplan, het ontwerp voor de keuken en alle deuren en verzorgde de bouwbegeleiding tijdens de uitvoering.

Uitvoering van de bouw, afwerking en maatbank door MS Projects
Uitvoering van de keuken door Nieuw Amsterdams Ontwerp
Stalen (schuif)deuren door Retrosteelworks.