Instagram

Woonhuis Heemstede

BvBHeemstede-6732
BvBHeemstede-6733
BvBHeemstede-6666
BvBHeemstede-6711
BvBHeemstede-6741
BvBHeemstede-6674
BvBHeemstede-6722
BvBHeemstede-6693
BvBHeemstede-6748
BvBHeemstede-6656
BvBHeemstede-108250
BvBHeemstede-6701

Dit karakteristieke hoekhuis uit het begin van de vorige eeuw onderging een volledige metamorfose. Het oorspronkelijk donkere huis werd door het plaatsen van hoge openslaande deuren, daklicht en verwijderen of (ver)plaatsen van enkele wanden in een licht en bijzonder sfeervol gezinshuis veranderd.

Op de begane grond werd aan de achterzijde een kleine uitbouw geplaatst. Hierdoor ontstond ruimte voor een grote, luxe leefkeuken met kookeiland en wandkasten over de gehele breedte. De keuken is op maat ontworpen en uitgevoerd. De intieme loungeruimte met open haard kan eventueel afgesloten worden van de woonkeuken door schuifdeuren die in de wanden wegvallen.

De slaap- en badkamers op de eerste etage zijn op de originele plaats gehouden, maar wel volledig gerenoveerd. Er zijn enkele wandjes verplaatst onder de trap om een grote walk-in-closet in de ouderslaapkamer te realiseren.

Op de zolderetage werden 2 slaapkamers met grote dakkapellen, een wasruimte, toilet en tweede badkamer onder de schuine balken gecreëerd. Door een open vliering boven de slaapkamers en de donkere balken wordt de volledige hoogte zichtbaar en het oorspronkelijke karakter van het huis benadrukt. Bij dit project is het gehele interieurplan ontworpen (ruimtelijke indeling, keuken, verlichting e.d.) en tijdens de bouw de uitvoering begeleid.

Uitvoering renovatie door Tom CZBouw, uitvoering keuken door Nieuw Amsterdams Ontwerp.