Instagram

Woonhuis Bloemendaal

huis1-1293
huis1-1414
huis1-1277
huis1-1281
huis1-1322
huis1-1429
huis1-1397
huis1-1260
huis1-1316
huis1-104607
huis1-104636
huis1-1402
huis1-1301
huis1-1388

Het huis uit 1900 was verbouwd in de jaren ’70 en niet meer functioneel voor een jong gezin. Op de begane grond wordt aan de achterzijde over de volledige breedte uitgebouwd en een pui met grote openslaande deuren geplaatst. 

De oorspronkelijke indeling wordt gewijzigd om ruimte te maken voor een lange keukenopstelling met ingebouwde kastenwand. Terwijl het open karakter behouden blijft, zorgt een centraal geplaatste plafondhoge kubus met (koel)kasten en open keldertrap, voor enige beslotenheid van de keuken. De wanden lijken los te komen van het plafond door de ledverlichting bovenaan.

Een op maat ontworpen en gemaakte bank, die overgaat in de haard verbindt de keuken en woonkamer.
Tussen voor- en achterkamer worden suitekasten in oorspronkelijke stijl geplaatst, met strakke taatsdeuren voor een eigentijds beeld.

Op de 1e verdieping wordt grondig gerenoveerd en een nieuwe badkamer geplaatst. De zolder wordt opnieuw ingedeeld en tot een lichte, functionele en sfeervolle verdieping verbouwd. Doordachte details en consequent gebruik van houtsoorten, kleuren en materialen in het gehele huis, zorgen voor eenheid en rust in het gezellige familiehuis.

Bij dit project is het gehele interieurplan gemaakt (ruimtelijke indeling, maatwerkmeubilair, verlichting, stoffering, etc.) en tijdens de bouw de uitvoering begeleid.

Uitvoering bouw door CH Bouw, uitvoering keuken door Nieuw Amsterdams Ontwerp.