Instagram

Villa aan het water

Son Haarlem Schalk-4673
Son Haarlem Schalk-4521
Son Haarlem Schalk-4669
Son Haarlem Schalk-5227
Son Haarlem Schalk-4738
Son Haarlem Schalk-4515
Son Haarlem Schalk-4526
Son Haarlem Schalk-4594
Son Haarlem Schalk-4701
Son Haarlem Schalk-4551
Son Haarlem Schalk-5276
Son Haarlem Schalk-4614
Son Haarlem Schalk-4726
Son Haarlem Schalk-4583
Son Haarlem Schalk-4629
Son Haarlem Schalk-4641

De toekomstige bewoners van de moderne villa aan het Spaarne in Haarlem hadden enkele wensen: het huis moest van strak, wit en kleurloos gerenoveerd worden naar een warm, gezellig familiehuis met vooral veel rode tinten en plaats voor het bestaande meubilair, de mooie Oosterse beelden èn ruimte voor veel boeken. De bestaande slaapkamer werd keuken, zodat die grenst aan de prachtige tuin aan het water en in verbinding staat met de eetkamer. Een stalen pui met glas zorgt voor veel licht in de gang, waar een nieuwe trap van staal met hout werd geplaatst.                                                       

De plafondhoge boekenkast, op maat gemaakt, benadrukt de hoge plafonds en zorgt tegelijk voor veel sfeer, evenals de schuine plafonddelen die voorzien werden van hout in een warme tint. De vide in de woonkamer krijgt meer accent door het plaatsen van een zwart stalen reling met ledverlichting.

In de wand tussen de keuken en de eetkamer werd een sparing gemaakt voor een open kast in hetzelfde hout als de boekenkast. Het Oosterse behang in roodtinten met goud vormt samen met het plafond een sfeervolle eethoek.

Staalwerken: D-Tech Staalbouw BV

Bouw: André Zwart Timmer- en Bouwbedrijf