Instagram

Kubus bedstee Haarlem

sr087138
sr087134
sr087133
sr087172
sr087143
sr087150

De bewoner van een loft in Haarlem geeft  Bureau voor Binnen de opdracht om een slaapvertrek te creëren dat onderdeel van de ruimte is, maar ook afgesloten kan worden.

Het wordt een kubusvormige slaapruimte, als een bedstee, maar dan los in de ruimte.

De basis wordt gevormd door het bed, waar de kubus omheen lijkt te zweven, los van de vloer en het plafond. Dit laatste nog versterkt door het licht dat van bovenaf door de lichtkoepel komt.

Het slaapvertrek kan onderdeel van de ruimte worden door de deuren helemaal open te klappen. Door de deuren verder dicht te klappen, of helemaal te sluiten ontstaat een intiem “kamertje”.

Onder de kubus, in de bedbasis, zijn grote lades geplaatst.

Uitvoering door Nieuw Amsterdams Ontwerp.