Instagram

Keuken Haarlem

DSC 5906
DSC 6031
DSC 5930
DSC 5912
DSC 6044
DSC 5926

Dit prachtige herenhuis in Haarlem was helemaal gerenoveerd op de open keuken na; een gedateerde, donkere keuken met een verlaagd plafond en een klein luikje in de vloer naar een grote bruikbare kelder. De bestaande tegelvloer is mooi en blijft.

Bureau voor Binnen maakte een plan voor een lichte open ruimte met toegang tot de kelder. Het plafond in de keuken werd verhoogd en voorzien van spots. Er werden plafondhoge witte kasten geplaatst tegen de korte wand, waarbij een van de deuren toegang geeft tot een nieuwe trap naar de kelder. Die ruimte wordt zo bij de keuken betrokken en gebruikt!

De bestaande draagmuur in het midden wordt letterlijk de spil door het plaatsen van een werkeiland van staal met hout en een stalen servieskast, deze vormen een mooi contrast met de strakke keuken.

Uitvoering bouwproject en maatwerk staalwerken: MSProjects

Uitvoering keuken: Nieuw Amsterdams Ontwerp

Fotografie: Sacha Bouwknecht