Instagram

Woonhuis in oude school

Schooltje04
Schooltje10
Schooltje09
Schooltje05
Schooltje03
untitled-2583
untitled-2713
Schooltje01
Schooltje07
Schooltje11
Schooltje06
Schooltje12
untitled-2585
Schooltje02
untitled-1910
Schooltje08
untitled-1938
 

Dit grote herenhuis was in de zestiger jaren van de vorige eeuw omgebouwd tot school. Het pand had daarnaast behoorlijk achterstallig onderhoud. Een grondige verbouwing en renovatie was noodzakelijk om het weer tot een ruim en gerieflijk woonhuis te maken.

Op de begane grond werd de indeling efficiënter gemaakt door verplaatsen van toilet en kelderingang. De verwijdering van een wand tussen woonkamer en voormalige toiletruimtes zorgde voor meer licht en ruimte voor een royale keuken met intieme zit hoekjes, doorgang naar de kelder en grote deuren naar de (moes)tuin. De oorspronkelijke gang met lange zichtlijnen is benadrukt in het ontwerpplan door plaatsing van deuren met grote glaspartijen die een doorkijk naar de tuin geven. Het imposante trapportaal werd compleet gerenoveerd.

Op de eerste etage werd in het voormalige klaslokaal een intieme slaapkamer met walk-in-closet en grote badkamer gecreëerd. Op deze verdieping kwamen ook de gasten(bad)kamer, werkkamer en de wasruimte. De zolderverdieping , met veel licht door plaatsing van dakramen, wordt opnieuw ingedeeld met kamers en badkamer/toilet voor de kinderen. De badkamer is ingericht met een knipoog naar de voormalige school en tevens voorzien van een waskoker naar de ondergelegen wasruimte. Het gehele renovatie- en interieurplan werd door Bureau voor Binnen verzorgd, evenals de (bouw)begeleiding tijdens de uitvoering, afwerking en stoffering.

Uitvoering bouw/renovatie door Flinck bouw- & aannemersbedrijf