Instagram

Villa Bloemendaal

Bloemendaal-0499
Bloemendaal-0447
Bloemendaal-1127
Bloemendaal-0758
Bloemendaal-0772
Bloemendaal-0540
Bloemendaal-0422
Bloemendaal-0660
Bloemendaal-0807
Bloemendaal-0749
Bloemendaal-0558
Bloemendaal-0608
Bloemendaal-1005
Bloemendaal-0585
Bloemendaal-1162
Bloemendaal-0534
Bloemendaal-0470

Deze schitterende villa is meer dan honderd jaar oud. De antieke parketvloeren, de ornamentenplafonds en de vele authentieke details maken het tot een bijzonder en sfeervol huis, waar de nieuwe bewoners graag hun eigen, moderne touch aan geven. Daarnaast waren de verschillende ruimtes op de BG alleen via de monumentale hal te bereiken en de wens was om de leefruimtes meer met elkaar te verbinden.

De keuken aan de achterkant van het huis werd omgebouwd tot kantoorruimte, met een ingebouwde kast in de oorspronkelijke doorgang, waardoor bij de entree een royale garderobe ontstond.

De nieuwe keuken werd gesitueerd in de voorkamer, tegen de zijwand een zijdemat Corian keukenblok, een hoge kast in hetzelfde flessengroen als de achterwand en een geborsteld stalen eiland als blikvanger in het midden.

Tussen de eetkamer en de loungeruimte erachter is een opening met schuifdeur gemaakt, waardoor alle leefruimtes meer bij elkaar betrokken zijn.

Op de eerste etage werden 2 ruimtes samengevoegd tot een royale, luxe badkamer. Tussen 2 slaapkamers, onder de zoldertrap, werd een inloopkast gemaakt in de masterbedroom, door een “box” te plaatsen die in beide kamers uitsteekt en licht goud geschilderd is, passend bij het gemarmerde behang in de slaapkamer. De originele keukendeur wordt hier hergebruikt.

Op de karakteristieke zolder werd een prachtige slaapkamer en moderne bad/-waskamer gemaakt, evenals een sauna onder de schuine balken. Aan de zolderkant is het geheel afgewerkt met het oorspronkelijke hout om de authentieke sfeer te behouden.

Door het kleurgebruik en toepassen van originele behangen in het hele huis wordt de authentieke sfeer van de villa versterkt. Bureau voor Binnen verzorgde het gehele renovatie-, interieur en lichtplan en deed de bouwbegeleiding.

Aannemer: Cecon/Cees Jan Diepeveen

Uitvoering keuken: Nieuw Amsterdams Ontwerp

Uitvoering maatmeubilair: Eric Reijers Interieurbouw